Stuka Prisiri

De organisaties Stichting Projekten, Quota International of Suriname en Rotary Residence hebben besloten een groep jongeren van 9/10 – 12 jaar van het Gewoon Lager Onderwijs, die potentie hebben en goed leren op school, uit te kiezen en gedurende twee jaren kennis te laten maken met verschillende beroepen en sporten, kunst en cultuur, zodat zij later betere keuzes kunnen maken, blijven leren en een beroep kiezen dat bij hen past. Ook wordt er gedurende de Stuka periode aandacht besteed aan de sociale vorming van deze jongeren. De indruk van de huidige Stuka pupillen, een groep van 28 jongeren, is heel positief. Zij doen heel erg hun best en zijn goed gemotiveerd.

Deze groep is bij ons vanaf oktober 2015 en eindigt per augustus 2017.

Hier heeft de groep net een struik gepland i.h.k.v. Wereld Aarde Dag 2017

Op dit moment zijn de drie deelnemende organisaties aan het bekijken of een nieuwe groep Stuka’s zal worden gevormd voor een nieuwe ronde. Houdt u het in de gaten.

Eind 2016 heeft de groep een nieuwsbrief uitgebracht. Deze kunt hier lezen.